Loading. Please wait.

PROJEKTY INDYWIDUALNE

Mieszkanie Art Deco

https://startamz.eu/wp-content/uploads/2022/07/2.jpg
https://startamz.eu/wp-content/uploads/2022/07/4.jpg
https://startamz.eu/wp-content/uploads/2022/07/3.jpg
https://startamz.eu/wp-content/uploads/2022/07/1-1.jpg

Mieszkanie Art Deco

Title:

Description:

PROJEKTY INDYWIDUALNE

Mieszkanie Art Deco

2
4
3
1

Informacja o projekcie:

Mieszkanie o powierzchni 114 m2

Dla rodziny składającej się z 3 osób

Wyzwania projektowe:

Klientom zależało na wnętrzu nowoczesnym z elementami stylu Art Deco, z wykorzystaniem kombinacji niebieskiego i złotego koloru oraz drogich tkanin.

Ponieważ właściciel często pracuje w domu, mieszkanie musiało mieć oddzielne biuro.

W części prywatnej pokoje członków rodziny mają wspólny korytarz. Członkowie rodziny uwielbiają oglądać telewizję i słuchać muzyki, więc stworzono dla nich kącik kina domowego.

W mieszkaniu klienci chcieli uzyskać bardziej otwartą przestrzeń z wyraźnym podziałem na część publiczną i prywatną. Goście powinni mieć dostęp tylko do pokoju dziennego i jadalni, natomiast do części prywatnej właścicieli należy szybko ograniczyć dostęp.

Ponieważ właściciel często pracuje w domu, mieszkanie musiało mieć oddzielne biuro. Po podzieleniu przestrzeni na prywatną i publiczną zaproponowaliśmy, aby wejście do gabinetu znajdowało się z sypialni. Właścicielowi bardzo spodobał się ten pomysł, ponieważ nie chciał, aby goście i inni członkowie rodziny mieli dostęp do biura bez jego zgody.

W części prywatnej pokoje członków rodziny mają wspólną halę, do której wychodzą drzwi ze wsystkich pokojów prywatnych. Ponieważ członkowie rodziny uwielbiają spędzać czas razem i oglądać telewizję, stworzono kącik kina domowego. Pomieszczenie jest pozbawione okien i nie wymaga specjalnego zaciemnienia.

Wyburzając ścianki działowe w korytarzu i salonie, stworzyliśmy otwartą przestrzeń w strefie publicznej. Dodaliśmy do pokoju efekt lekkości i przestronności, ale utrzymaliśmy jego funkcjonalność, dodając szafę.

Zaprojektowaliśmy wejście do salonu z jadalni w formie łuku, aby podkreślić przytulną prywatność tego pokoju bez użycia dodatkowych drzwi.

W części prywatnej stworzono oddzielną strefę kinową, w której mogą spotykać się wszyscy członkowie rodziny.

Wejście do gabinetu zorganizowano z sypialni, aby nikt nie przeszkadzał właścicielowi podczas pracy.

Aby podkreślić elegancję wnętrza, w całym pomieszczeniu zastosowano symetrię i konsekwencję w rozmieszczeniu mebli.